Üksikasjalikult

Roheline karu - tagaotsitav plakat


portree

nimi: Hallikas karu
Muud nimed: Hallikas
Ladinakeelne nimi: Ursus arctos horribilis
klass: Imetajad
suurus: kuni 3m
kaal: 100 - 500 kg
vanus: 15 - 30 aastat
välimus: hallide juustega põhivärvina enamasti pruun karusnahk
dimorfseid: Jah
Toitumine tüüp: Omnivoor (kõigesööja)
toit: Kärn, marjad, kalad, putukad, väikesed imetajad, pähklid, juured
levik: Põhja-Ameerika
algupärane päritolu: Euraasia
Une-ärkveloleku rütmi: päeval ja öösel aktiivne
elupaiga: eelistab metsi ja pooleldi avatud maastikke
looduslikud vaenlased: /
suguküpsuseumbes viieaastaselt
Paritteluaika: Mai - juuli
tiinus: 2 kuud
pesakonna suurus: 1-4 poega
sotsiaalse käitumise: Üksikud
Kustumisest alates: Jah
Loomade täiendavad profiilid leiate entsüklopeediast.

Huvitavad faktid hallikaskaru kohta

  • Grizzly karu või Ursus arctos horribilis kirjeldab pruunkaru, kes on levinud ainult Põhja-Ameerikas.
  • Seda leidub Ameerika Ühendriikide loodeosa, Kanada ja Alaska mägipiirkondades ja mõnedes rahvusparkides.
  • Grizzly karu on varem Ameerikas laialt levinud. 1975. aastal arvati ta ohustatud liikide nimekirja, kuna nii USA-s kui ka Kanadas olid varud dramaatiliselt langenud.
  • Grizzly Beari peamine levikuala on Yellowstone'i rahvuspark, kus elab praegu mitusada eksemplari.
  • Grizzly karu pea peakere pikkus on kaks kuni kolm meetrit ja kaal kuni 500 kilogrammi.
  • Tal on tugev keha ja suur, silmatorkavalt ümar kolju.
  • Grizzly karu võlgneb oma nime iseloomuliku pruuni karvaga, mille ületavad hõbedased hallid juuksed, mida inglise keeles nimetatakse "grizzled". Siiski leidub ka ühevärvilisi tumepruuni, musta või tatukarva karvkattega grizzly-karusid.
  • Teoreetiliselt võib hallikas karu puude otsa ronida, kuid oma suure kehakaalu ja pikkade kõverate küüniste tõttu on seda täiskasvanud isendit raske kasvatada.
  • Ta on suurepärane ujuja ja suudab ületada kiirust, mis ületab seitsekümmend kilomeetrit tunnis.
  • Grizzly Bear on andekas jahimees, kuid toitub peamiselt karrikast, mida ta suudab oma erakordse lõhnatajuga pika vahemaa tagant lõhnata. Isegi sipelgaid, putukate vastseid, röövikuid, väikseid imetajaid, pähkleid, marju ja juuri ei kildeta. Vahel püüab roheline karu forelli või hirvevasikaid.
  • Grizzly karud elavad üksiklastena või väikestes peredes, mis koosnevad emast ja lapsest.
  • Kui söödavarud on piisavad, ei kohta karud oma kaaslasi vaenulikult. Nad liiguvad linnaosas, mis võib olla tublisti üle kolme tuhande ruutmeetri.
  • Enne talvitumist söövad grizzly-karud lakkamatult, et varuda külma aastaaega. Nad veedavad neid koobastes, mille nad leiavad üles riputamas või ise kaevamas.
  • Paaritumine toimub maist juulini koos mitme partneriga. Embrüod hakkavad arenema alles novembris.
  • Emane sünnitab jaanuaris või veebruaris kuni neli kassipoega, keda ema hooldab kaks aastat ja kes seejärel saadetakse uuesti paaritamiseks.
  • Grizzly karu oodatav eluiga on vahemikus viisteist kuni kakskümmend, harva kolmkümmend.

Video: Our Miss Brooks: Cow in the Closet Returns to School Abolish Football Bartering (Juuli 2020).